World of Warcraft in Unreal Engine 4

World of Warcraft in Unreal Engine 4

World of Warcraft, unul dintre cele mai îndrăgite și mai relevante titluri din toate timpurile, cu milioane de jucători și milioane de ore petrecute pe hărțile celor de la Blizzard. WOW, așa cum este prescurtat de majoritatea gamerilor, a fost și este în continuare un fenomen cultural care nu se lasă mai prejos nici în 2019, cu toate că nu este la fel de atrăgător grafic asemeni altor titluri apărute recent.

Primul joc World of Warcraft a fost lansat în 2004, ceea ce înseamnă că acum 15 ani a luat naștere cel mai frumos joc din toate timpurile, capabil să te țină lipit de ecran zeci de ore. Încă din 2004 și până acum jocul a reușit să beneficieze de o serie de DLC-uri și Add-on-uri și nu numai. Despre WOW se spune că perioada s-a de glorie a apus de mult, însă cifrele de afaceri spun contrariul, reușind până în anul 2017 să genereze un profit de 9.23 miliarde de dolari, ceea ce i-a îndemnat pe dezvoltatorii jocului să îl fac și mai relevant.

Anul acesta, undeva prin luna august s-a lansat World of Warcraft Classic, o versiune actualizată a primei variante a titlului din 2004, având aceeași mecanică de joc dar cu  o grafică mult îmbunătățită, care a suferit schimbări semnificative în ultimul deceniu și care a reușit să scoată din jucători aceeași experiență din copilărie. Unul dintre fanii jocului a investit foarte multe ore pentru o versiune Unreal Engine 4 a jocului, recreând unele dintre cele mai importante scene din joc. Motorul grafic Unreal Engine 4 este cunoscut ca fiind unul dintre  cele mai puternice la momentul de față de pe piață, ceea ce a făcut ca lucrarea remasterizării jocului să arate cu adevărat uimitor. Daniel L, este “vinovatul” pentru această lucrare fantastică, din care cu siguranță Blizzard nu va trage prea multe lucruri pentru a aduce jocul la un astfel de nivel, dar pentru care, trebuie să recunoaștem, că ar fi foarte frumos.

S-a lucrat ani întregi pentru a te putea bucura de un clip de 12 minute,  fiind mai mult un cinematic a istoricului World of Warcraft.