Heroes of the Storm a sosit mult prea târziu, spune co-fondatorul Blizzard

Heroes of the Storm a sosit mult prea târziu, spune co-fondatorul Blizzard

“Unul dintre regretele mele este că nu am urmărit încă din timp dezvoltarea Dota” a relatat acesta.

Heroes of the Storm, singurul joc MOBA dezvoltat de Blizzard, nu arată prea bine în ultima vreme. La sfârșitul anului 2018, Blizzard a anuntat că va reduce suportul pentru acest joc, îndepărtând totodată dezvoltatorii de joc spre ai pune să facă alt ceva, ceea ce a dus la distrugerea ligii competitive. Jocul continuă să fie actualizat, însă cofondatorul Blizzard are impresia că jocul se termină.

Potrivit co-fondatorului și fostului președinte Blizzard, Mike Morhaime, greșeala nu a fost a popularității pe care o deține Dota, ceea ce a dus la acest declin este că Dota a venit la timpul potrivit pentru această categorie de jocuri și nu a avut un competitor pe măsură pe piață. “În primul rând, cred că echipa Heroes of the Storm a făcut un joc minunat”, a spus Morhaime pentru VG24/7 la Gamelab Barcelona. “Unul dintre regretele mele este că nu am urmărit Dota suficient de devreme. Dota era foarte popular și eram concentrați pe World of Wacraft la acea vreme – erau mai mulți oameni care se jucau Dota decât Warcraft 3”.

“Comunitatea a făcut o treabă grozavă în sprijinirea jocului și tocmai din acest motiv nu am dorit să perturbăm cu nimic acțiunea din joc, făcându-l să fie în continuare un joc original dar care să păstreze totodată ideea de MOBA, a mai adăugat Morhaime. “Și sincer am avut gândurile pline încercând să susținem creșterea World of Warcraft. Mi-aș dori să mă întorc în timp și să spun: Știți ce? De ce nu avem o echipă mai mică care să se ocupe de un joc în genul Dota sau un mod MOBA pentru StarCraft 2? “Mi-ar fi plăcut să fac asta mult mai devreme, dar cred că pentru Heroes of the Storm este mult prea târziu să mai facem ceva”.