Blizzard are probleme cu integrarea jocurilor în China

Blizzard are probleme cu integrarea jocurilor în China

La momentul de față Blizzard se află în centrul unui scandal uriaș, reușind să enerveze o bună parte din comunitate. Cu toate că totul a pornit de la un turneu de Heartstone, vestea a ajuns și la toți cei care au cumpărat cel puțin un joc de la Blizzard.

Este bine știut faptul că de foarte mult timp compania încearcă să între cu pași repezi pe piața din China, motiv pentru care au modificat și politica internă a companiei, lucru cu care mulți jucători nu sunt de acord. Spre exemplu, în Heartstone, artwork-ul unor cărți a fost modificat, întocmai pentru a nu mai fi la fel de violent pentru copii. Totodată și cărțile care conțineau caractere prea “sexy” au fost îmbrăcate, iar sângele din anumite ilustrații a fost eliminat. Jucătorii și-au dat seama de strategia celor de la Blizzard pentru a elimina multe dintre aspectele jocului, spre al face disponibil și în China.

Din fericire pentru jucători, mecanica jocului nu a fost deloc afectată, însă scandalul nu s-a oprit aici. În cadrul competiției Heartstone Grandmaster, Blitzchung un jucător originar din Hong Kong, în urma unui interviu cu alți jucători de elită, a ales să poarte o mască similară cu cele purtate de protestatarii din Hong Kong, strigând la finalul interviului “Libertate pentru Hong Kong, revoluția vremii noastre!”. La scurt timp după publicarea interviului, s-a cerut ștergerea sa de pe internet, însă a generat controverse printre cei care au apucat să îl vizioneze deja. Blizzard a aplicat inclusiv sancțiuni împotriva lui Blitzchung dar și împotriva celor doi băieți care au luat interviul, ambii fiind concediați. Blitzchung s-a ales în schimb cu interdicția de a participa la competiții timp de un an, iar toate premiile câștigate în cadrul competiției din acest an i-au fost retrase.