Șeful Blizzard spune că este dezamăgit de modul în care evoluează seria Diablo

Șeful Blizzard spune că este dezamăgit de modul în care evoluează seria Diablo

J. Allen Brack a relatat că Blizzard a făcut o treabă foarte negativă de comunicare în urma abordării către platforme mobile  în anunțul Diablo Immortal.a

Anunțul despre Diablo Immortal din cadrul BlizzCon a avut ca rezultat o lovitură imediată și neașteptată a studioului. “Fanii” seriei s-au plâns că Blizzard “și-a bătut joc de jucători”, prin dezvoltarea unui joc pe telefoanele mobile, față de un Diablo 4 complet pentru calculatoare așa cum foarte mulți împătimiți ai seriei și-ar fi dorit.

Trailerul Diablo Immortal are un număr de 751.000 de dislike-uri pe YouTube, față de 29.000 de like-uri. Totodată, un alt aspect care i-a deranjat pe fani a fost că Blizzard a încercat să liniștească jucătorii prin anunțarea unor “multiple proiecte Diablo care se află încă în lucru”, însă acest anunț nu a făcut decât să stârnească și mai tare fanii. Brack a subliniat că Blizzard poate dezvolta jocuri video pentru telefoanele mobile fără să sacrifice din calitatea pentru care este cunoscută seria, “putem avea aceleași valori grafice și de performanță”. De asemenea, acesta a recunoscut că oamenii vor fi impresionați de Diablo Immortal doar atunci când vor ajunge să îl joace pe terminalele lor mobile “nu am făcut o treabă bună în asigurarea noastră în contact cu pc-ul, însă acest element nu înseamnă că vom abandona PC-ul pentru telefoane și console.”.

“Este foarte greu să înțelegeți reacția fanilor”, spune un fan Blizzard. Blizzard, continuați să faceți jocuri pe PC, așa cum ați făcut-o întotdeauna a mai adăugat acesta.